čtvrtek 25. listopadu 2010

Doporučení pro ty co se nechávají vést (ženy)

Doporučení pro ty co se nechávají vést (ženy)

Některé poznámky pro začátečnice:

• Žena by měla mít dobrou pevnost v jejich pažích ve vodorovném směru (viz. obr. 2)



• Žena by se měla nechat vést a nikdy se nesnažit pomáhat při pohybech ve vedení. Dělá to potom problémy oboum partnerům, když tančí s jinými tanečníky a také učiteli, kterému pak dělá větší problém u oprav s tanečníma chybama. (a to tak dlouho dokuď pár nezčne tancovat více méně nacvičenou choreografii)
• Žena by měla pokračovat v chození kroků ať se děje co se děje, nikdy by neměla přestat tancovat i když si není jistá. Když tancuji s ženou, která je lepší než já, chyba se stát může, ale ona stále tancuje, takže mě to zachrání krk a vypadá to mnohem lépe.
• Pokuď muž navádí do nějekého točení, žena by měla pokračovat v tanci ať se děje cokoli. Muž ji dá najevo kdy se má zastavit dle toho do čeho chce navádět, nikdy nezastavujte tanec sami od sebe. Zde je můj osobní názor na charakteristiku, kterou si užívám na ženách, které se nechají vést.
• Žena Vás sleduje v blízkosti, nebo blízko z povzdálí. Nerad tancuji s ženou, která vypadá jako by myslela na věšení prádla.
• Žena se nikdy nezastavuje, ať se děje cokoli. Stále dodržuje kroky 1-2-3, 5-6-7. Moc si nevšímá toho, když začnete kroky špatně, nebo v průběhu, ona nepočítá na vaše základní kroky, aby sama musela tancovat, však je to právě hudba, do které se tancuje, která nás sdruží.
• Když něco pokazíte směje se s Vámi a přirozeně vplyne na chvilku do módu improvizace. Také rád tancuji s ženou, která mě dá pár písniček na tancování, protože se člověk s partnerkou více seznámí s jejími reakcemi a mé vedení si pak více přivlastní. Tohle se bude zlepšovat a bude menším a menším problémem, když se muž zlepší ve vedení.
• Žena mě nechává vést. Pro některé ženy to je velmi silnej zlozvyk: prostě chtějí furt vést, odporují vedení. Někdy to trvá dělší dobu některým ženám se tohle odnaučit…můj názor, žena která se snaží vést nemůže být dobrou tanečnicí. Dobrý vůdce a dobrá tanečnice co se nechá vést jsou zárukou shody.
• Žena je uvolněná, ne stuhlá, ale reagující. Její paže jsou spíše uvolněné, jen poskytují dostatečnou vůli k efektivnímu vedení. Tuhá tanečnice komplikuje dobré vedení, a tanec není zábavný… Žena se má uvolnit a být veselá, to je celý gól samotného tance. Nerad tančím s ženama, s které jsou zděšené co bude následovat, když jsou opravdu ztuhlé.
• Žena si ráda hraje. Taneční parket je hřiště ke hře.

Žádné komentáře: