neděle 21. listopadu 2010

Začínáme s tancem

Začínáme s tancem

Vždy na začátku tance začínejte v klasickém držení. To dává jasnou zprávu, že muž vede tanec a dává tak sebevědomí ženě, že tancuje s dobrým, silným vůdcem..

Má to psychologický důvod: pokuď začínáte v otevřeném držení, nemáte nad partnerkou kontrolu. Pokuď začínáte v klasickém držení, můžete partnerku vést okamžitě. Ženy rády tancují s někým, kdo dává najevo kontrolu a stabilitu, prostě s dobrým tanečníkem. Pokuď začnete tancovat v plném držení, při těsném držení mezi vedoucím a vedeným, tak vaše partnerka si řekne „hmm, tak tohle bude nějaký chlapák :-)!“ (a v tanci, to je dobrá věc :-). Postoj Vám ukáže, jak velký vliv to má na vnímání Vašeho vedení. Kromě toho, začít tanec upřímě a řádně je projev, že se k partnerce chováte s řádným respektem. To se někomu jeví jako samozřejmost, ale nikdy jsem na to nemyslel do té doby, co mě na to upozornil jeden z mých učitelů.


V kubánské Salse se také začněte mírně houpat do stran, houpacími kroky, které budou popsány níže. Lehce přesuňtě pohyb do korků vpřed a vzad (mambo). V základních Salsa krocích začněte partnerku vést kolem po parketě, nebo proveďte dile que no (převedení parterky na vaše místo v prostoru). Nespěchejte, dejte tanci možnost růstu, dopřejte si čas. Toto je velmi důležité, kubánci si rádi užívají sami sebe a ne vždy používají složité otočky a kombinace (i když v tomhle jsou nejvíce kreativní, co jsem mohl vidět ). Nesnažte se tančit v linii v základních krocích, jak je tomu rutinně ve stylech salsy Puerto Rica a New Yorku.

Žádné komentáře: