neděle 21. listopadu 2010

Vedení a následování

Vedení a následování

Vedení je vždy prováděno mužem, a následování ženou. Naučení se vést partnerku jistě, trvá nějaký čas, a možnosti vedení jsou velmi rozlišené mezi jednotlivými muži kteří vedou, i mezi partnerkami, které se nechávají vést, ale jsou zde určité základní pravidla, které jsou pokročilím tanečníkům společné.


Doporučení pro ty co vedou

některé doporučení k vedení pro začátečníky
Buďtě jemní, ale jistí. V severoamerickém společenském životě, postoj muže má tendenci se jevit zamračeně. Druhý extrém je, že zase následky při tanci je, že muži mají tendenci vést moc ženu jemně. Ve vedení si musíte být jistí. Dobré tanečnice mají rády silné vedení. Nicméně, musíte si být jistí, ale nenásilní. Můj učitel vždy říkal „Mucho rose“ (růžový chlapák), míněno, že by jste měli být trochu drsňáci, ale nebuďte moc tvrdí, buďte milý k vaší partnerce. Pokuď hrajete moc tvrdě, tak jste „zvíře“.

• Pokuď nevedete jistě, tak vaše partnerka prostě nebude vědět kam ji chcete vést. Samozřejmě, pro nedostatek zkušeností, vaše první vedení nebude sebejisté. Prostě stále na tom pracujte, není to zrovna jednoduchá část, kterou je třeba se naučit.
• Sledujte prsty na nohou u partnerky. Ženy si velmi rády kupují boty, kde mohou ukazovat své citlivé prsty na nohou, vaším velkým botům… Jsem opravdu naštvaný, když se mi podaří tancovat s dobrou tanečnicí a stoupnu jí na nohu..

Žádné komentáře: