neděle 28. listopadu 2010

Kolik síly by mělo být použito mezi partnery?

Kolik síly by mělo být použito mezi partnery?

Mez dvěma zkušenýma tanečníkama by měla být použita jen nepatrná síla v rukách mezi mužem a ženou. Vedení by mělo být velmi jemné a vlídné. Kubánský styl tance je obecně jemnější než u stylu Puerto Rico a New York., protože je tam méně rychlích otoček a přizpůsobují se složitým kombinacím paží při neustálých točeních.
• Pokuď muž nemá zkušenosti s vedením, buď vede moc jemně nebo moc tvrdě, a pro ženu je obtížné relaxovat její paže.
• Pokuď nemá zkušenosti žena, muž musí používat hodně síly k vedení ženy k tomu aby jí navedl tam kam chce, z toho vyplývá tuhé vedení.
Kromě toho, bez nedostatečného tlaku partnerky, nebo projevu tuhých paží ženy, má muž daleko více práce. Ženy: pokuď Vám muž projevuje silné vedení a cítíte, že používá moc síly, je to možná pouze proto, že se nenecháte vést, nebo nemáte dostatečnou pevnost v pažích.

Tanec je vztah

Tanec je vztah. Musíte být v kontatku s Vaším partnerem po celou dobu a musíte si být nazvájem sami sobě vědomi. Jeden trik k prohloubení si tohoto uvědomění je oční kontakt mezi partnery po celou dobu, kromě malých časových úseků, během točení a prostě kdy to není možné. Pokuď budete moci udržet oční kontakt, to Vám velmi pomůže a pomůže Vám to i se správným časováním.

Terminologie

Použil jsem následující termíny pro různé koncepty v tomto dokumentu, snažil jsem se být důkladný, abych se vyhnul dvojznačnosti. Jen připomínám, že tyto termíny nemusí být apriotní pro taneční terminologii.

Držení (Hold)
Držení je termín, který určuje jak mají být paže muže s ohleduplností umístěny s držením ženy, která ruka drží kterou a kde je umístěna (na jejích zádech, nebo skřížené ruce, apod.) Příklad: klasické držení, překřížené držení jednou rukou v otevřeném držení.

Uchopení rukou (Grip)
Jak se drží dlaněmi muž s ženou, jak přechytávat ruce při tanci.

Krok (Step)
Malá variace určitých kroků, většinou během dvou až čtyř taktů. Tento termín je speciálně jen na označení kroků nohou. Příklad: základní krok(mambo), prodloužený krok #2, krok do strany.

Figura (Move)
Malá sekvence kroků a držení paží a různých změn, dohromady v páru, většinou několik taktů. Snažím se snížit co nejvíc počet figur jak jen to je možné, s cílem snížit počet figur, a raději používat jejich kombinace.

Sestava (Configuration)
Jak jsou vzájemně páry na sebe orientovány. Toto je používáno pro Ruedu, kde je jasně daná konfigurace tanečníkům. Příklad: Una(výměna partnerů), Guapea(kroky v před a vzad)

Příparava (Preparation)
Příprava je něco, kdy muž chce udělat nějakou figuru, tak naznačuje partnerce jaká figura bude následovat. Dobrý příklad připravy je například impuls partnerce k pravé otočce. Mnoho tanečníků se nenaučí tyto impulsy a pak mají méně plynulý tanec, příprava(impulsy) jsou velmi důležité.

1 komentář:

Blogger řekl(a)...

Sociální obchodování spočívá v otevření trhů pro každého. Na eToro se můžete spojit, obchodvat a sdílet znalosti s miliony obchodníků a investorů. Navíc můžete kopírovat obchodní rozhodnutí obchodníků, kteří odpovídají vaší strategii. Registrujte se nyní a získejte chytřejší obchodní rozhodnutí využitím rozumu našich obchodníků s nejlepšími výsledky.

Výměna kdekoli Čas jsou peníze. Obchodujte na počítači, mobilu a tabletu

Otevřené obchody na eToro: 227,651,647